Skip to main content

Op zaterdag 29 april en zondag 30 april organiseerden de gemeente Zoetermeer en Greg & Baud Productions een weekend met muzikale theatervoorstellingen en een beeldende expositie over leven met dementie.

Programma

Zaterdag 29 april
19:30 uur
Inloop met verse koffie en thee
20:00 uur
Toneelstuk Eva’s verjaardag
21:15 uur
Tentoonstelling Club Entree*
Zondag 30 april
13:30 uur
Inloop met verse koffie en thee
14:00 uur
Toneelstuk Eva’s verjaardag
15:15 uur
Tentoonstelling Club Entree*

* Met een beeldende expositie van Remco Koers, de nieuwe beweegroute, de gebiedsmaquette Entree en de stadsmaquette in restauratie door Schatbewakers

Theatervoorstelling Eva’s verjaardag

Er wordt ‘lang zal ze leven’ gezongen en Eva wordt wakker. Wie zijn die mensen en wat is dit voor kamer? Er hangen ballonnen en slingers. Blijkbaar is er iemand 75 jaar geworden. Een vreemde arts komt haar bloeddruk meten en het woord observatie valt. Eva wordt geobserveerd, maar waarom?

Meer informatie

De voorstelling van Greg & Baud is geschreven door Hans Taal en wordt begeleid door een 6-koppig orkest, Eva’s friends.

Beeldende expositie van Remco Koers

In dit kunstproject wordt fotografie gecombineerd met ingesproken verhalen van Tarek; over zijn leven, de liefdevolle relatie met zijn moeder en de impact van Alzheimer. De bezoeker wordt op intieme wijze meegenomen naar de laatste levensjaren van Guusje, een vrouw die lijdt aan de ziekte Alzheimer.

Meer informatie

Leefstijl en dementie

Een gezonde leefstijl geeft het leven meer kwaliteit. Entree biedt daar volop ruimte voor. In de nieuwe stadswijk bepalen duurzaamheid en een actieve leefstijl het straatbeeld. Hier word je uitgenodigd om te bewegen en ontmoeten. Wist je dat dit belangrijke factoren zijn om dementie te voorkomen of uit te stellen? Leeftijd, geslacht en erfelijkheid zijn niet te beïnvloeden, maar een gezonde leefstijl wel! In Entree word je fysiek én mentaal uitgedaagd. Voor meer informatie over de nieuwe stadswijk: www.entreezoetermeer.nl.

Kaartverkoop start op 20 maart: www.Greg-baud.nl/tickets. Een kaartje kost € 10,-, waarvan € 2,50 naar Alzheimer Nederland gaat.

Aftermovie

Een terugblik op een weekend met muzikale theatervoorstellingen en een beeldende expositie over leven met dementie, georganiseerd door de gemeente Zoetermeer, Greg & Baud Productions en fotograaf Remco Koers bij Club Entree op 29 en 30 april 2023.