Skip to main content

Op 11 en 12 februari was Entree, the World of Esports bij Club Entree. Iedereen kon kennismaken met de wereld van Esports en Gaming! Jongeren, tieners en volwassenen ontdekten tijdens dit evenement wat gaming op topniveau precies inhoudt. Er komt veel meer bij kijken dan je denkt. Een Esportsatleet moet topfit zijn, mentaal én fysiek!

De waarde van Esports

Zoetermeer staat vooraan als het gaat om Esports. Al meer dan 40 Esportsatleten van organisatie A One Man Army Esports (AOMA) vertegenwoordigden Zoetermeer op nationaal en internationaal topniveau. En dat kunnen er alleen maar meer worden.

AOMA gaf tijdens ‘The World of Esports’ lezingen en workshops om je de fijne kneepjes van het vak te leren. Ook zette de organisatie zich in om de vooroordelen rondom gamen weg te nemen. Want Esports en Gaming wordt in Nederland vaak nog niet op dezelfde waarde geschat als traditionele sporten. Daardoor kan het toptalenten ontbreken aan de juiste begeleiding.

Tijdens dit weekend was er voldoende gelegenheid om te gamen. Er werden nieuwe spellen gespeeld en je kon ervaren dat gamen een heel sociale en leerzame hobby is.

Benieuwd hoe dit evenement verliep of nog even nagenieten? Bekijk hier de aftermovie

Entree, the World of Esports werd georganiseerd door AOMA Esports, Club Entree en Kantjeboord Lifestyle.