Skip to main content

Of je nou skater, punker, gamer, queer, muzikant, vluchteling, freerunner of graffitikunstenaar bent, iedere jongerengroep kent z’n eigen identiteit. Met het fotoproject Het rauwe plaatje laat gro-up Buurtwerk de verschillende groepen kennis maken met elkaars beleefwereld. Want als je elkaar beter begrijpt, worden de overeenkomsten zichtbaar en ontstaat er verbinding. Tussen de jongeren onderling, met de omgeving en medebewoners.

De beleefwereld van jongeren in Zoetermeer.

Een groep jongeren tussen de 14 en 18 jaar volgt momenteel acht weken lang een workshop over fotografie van bekende Zoetermeerse fotografen. Elke week krijgen ze een andere opdracht op een nieuwe, inspirerende locatie en gaan ze met een huiswerkopdracht naar huis. Zo’n opdracht bestaat bijvoorbeeld uit het maken van een foto van iets of iemand waar ze gelukkig van worden.

Centraal staat hun ware ik, los van de vooroordelen. Dat brengen ze in kaart met fotografie en door samen uit te proberen wat ze geleerd hebben, onder begeleiding van fotografen en jongerenwerkers. Ze leren dus fotograferen én communiceren met elkaar.

25 juni fototentoonstelling in Club Entree

Na de reeks workshops worden de foto’s op 25 juni van 13:00 tot 15:00 uur tentoongesteld in Club Entree, Boerhaavelaan 33. Alle jongeren en hun begeleiders zijn aanwezig en vertellen aan de hand van de foto’s over hoe zij naar zichzelf, elkaar en de omgeving kijken. Stadsdichter Robbert Roos opent de tentoonstelling met een gedicht over de deelnemende jongeren en hun project Het rauwe plaatje.

Iedereen welkom

Alle inwoners van Zoetermeer zijn welkom. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.
Entree is uitnodigend en verbindend. Daarom past deze Clubactiviteit goed bij Club Entree. Want een duurzame en inclusieve stadswijk bouw je samen.