Skip to main content

Als inwoner van de Waterbuurt voelt Marion Verweij zich erg betrokken bij alle ontwikkelingen in het gebied. En dan in het bijzonder de ontwikkeling van Entree, waar de Waterbuurt onderdeel van is. Marion woont bewonersvergaderingen bij en komt naar zoveel mogelijk activiteiten in Club Entree, zoals Vrienden doen.

Nieuwsgierig naar wat er komen gaat en hoe de organisatiestructuur en het ontwikkelproces eruitzien, woonde Marion al de eerste vergaderingen over de nieuwe stadswijk Entree bij. “Ik was benieuwd naar wat voor huizen er komen”, vertelt Marion. “En hoe de inrichting rondom de Afrikaweg wordt. Maar bovenal is het gewoon leuk om te weten wat er in de omgeving gebeurt. Daar heb ik me altijd voor geïnteresseerd. Of het nou om natuur, cultuur of architectuur gaat.”

Activiteiten in Club Entree

Club Entree ligt op een steenworp afstand van Marions huis. “Regelmatig ga ik even kijken, bijvoorbeeld bij de maandelijkse activiteiten die daar worden georganiseerd. Zo was ik laatst bij een foto-expositie. En daarvoor bij een E-sports evenement. Ik wist daar niets van, dus ik was wel nieuwsgierig.” Grotere evenementen worden vaak met borden langs de weg aangegeven. “Je herkent direct dat het een evenement van Entree is, met het herkenbare lettertype en opvallende logo. Erg leuk!”

Als ervaringsgebruiker geeft Marion graag positieve feedback over de ontwikkelingen in Entree. Daarom is zij Vriend van Club Entree. “Nina Timmermans vroeg mij op een gegeven moment om mee te denken. Niet vanuit een organisatie maar als belangstellende inwoner. Dus toen de beweegroute Rondje Gezond eenmaal klaar was, ben ik de route gaan lopen en gaf ik door wat mij opviel. Ik vind dat leuk om te doen en ben erg te spreken over dit initiatief. Vanuit mijn interesse in kunst, onder andere in de openbare ruimte, lijkt het me prachtig als er te zijner tijd een aantal buitenkunstobjecten in het Entreegebied komen.”

Nieuwsgierig naar Club Entree? We informeren je graag. Stuur een mail naar entree@zoetermeer.nl of kom langs op Boerhaavelaan 33. Kijk voor de openingstijden in de Agenda van Club Entree.