Skip to main content

Club Entree is de plek waar iedereen samenkomt. Nieuwe bewoners, buren, verenigingen en ondernemers bouwen zo aan de nieuwe wijk Entree. Beeldend kunstenares Pascal Eijgenrook (27) is vriend van Club Entree. Ze kijkt erg uit naar levendigheid in de buurt.

Als je voorbij Bredewater 24 loopt, staan de deuren wagenwijd open. Pascal verwelkomt je er met open armen en een bak koffie om lekker mee op haar bank te ploffen. In het atelier staat een kleurrijke verzameling aan keramieke werken. “Kunst zit vaak verstopt. Ik spoor mensen aan om dichterbij te komen, met mijn creaties in contact te komen”, vertelt de Zoetermeerse.

Haar werk onderscheidt zich dan ook door speelse vormen, dat je het kunt gebruiken én dat je het mag aanraken. “Het is een ongeschreven regel dat je kunst niet aanraakt. Ik daag mensen uit om dit juist wel te doen. Ik zeg dan: je mag het wel even voelen hoor”, lacht ze.

Kleine dingen in ander daglicht

Het zijn de kleine dagelijkse dingen waar Pascal inspiratie uithaalt. “Eten en drinken bijvoorbeeld of naar de wc gaan. We doen het elke dag en staan er daarom niet bij stil. Juist die dingen breng ik naar voren en zet ik in een ander daglicht.” Zo vormde een banaan op de fruitschaal het startschot voor de collectie bana-na-na. “Een banaan heeft interessante texturen. Daar ben ik op doorgegaan.”

Via Club Entree hoopt Pascal andere ondernemers en bewoners te leren kennen. “Zonder elkaar kom je niet vooruit. Je zorgt er samen voor dat dingen mogelijk worden, bijvoorbeeld een braderie of markt waar creatieven hun werk laten zien. Dat is een van mijn wensen voor de wijk.”

Leven in de brouwerij

Met de komst van Entree hoopt Pascal dat meer mensen haar atelier vinden en zo in contact komen met toegankelijke kunst. “Het zou fantastisch zijn als ik meer workshops kan geven. Met keramiek werken en creatief bezig zijn is zo bevrijdend!” Daarnaast voorziet de kunstenares dat de nieuwe wijk veel leven in de brouwerij zal brengen. “Het is al een relaxte en sociale buurt, maar er ontbreekt wel iets. Ik hoop dat de plannen leiden tot veel gezelligheid, waar alle ruimte is voor natuur, kunst en kleur.”

Nieuwsgierig naar Club Entree? We informeren je graag. Stuur een mail naar entree@zoetermeer.nl of kom langs op Boerhaavelaan 33. Kijk voor de openingstijden in de Agenda van Club Entree.