Skip to main content

Bij Club Entree komt iedereen samen. Zo bouwen bewoners, ondernemers en verenigingen mee aan Entree. Sandra Rispens is wijkregisseur in de omliggende wijken Centrum en Palenstein én Vriend van Club Entree. Met de ontwikkeling van de stadswijk ziet zij kansen om de sociale cohesie onder jongeren en kwetsbare groepen in de stad te versterken.

Als wijkregisseur zorgt Sandra voor de verbinding tussen de gemeente, bewoners en wijkwerkers. Eén van die wijkwerkers is Buurtwerk-Gro Up, een organisatie met jongerenwerkers en buurtverbinders die zich richten zich op jongeren en kwetsbare groepen.

Urban skate city

“Ik heb veel contact met bewoners, maar jongeren in de buurt zijn moeilijk te bereiken”, vertelt Sandra. “Buurtwerk Gro-Up helpt de gemeente om signalen en wensen van deze doelgroep te bundelen. Jongeren hebben nu weinig voorzieningen terwijl die behoefte er wel is.” Eén van de focuspunten is dan ook om meer ruimte voor ze te creëren. Jongeren kwamen zelf met het idee om een urban skate city van Zoetermeer te maken. Er wordt zelfs stiekem gedroomd van Zoetermeers goud op dit nieuwe Olympische onderdeel!

Entree in verbinding met de stad

In Entree zijn verschillende ‘skatable objects’ te maken tussen de plinten en het groen. “Door deze hotspots met elkaar te verbinden, ontstaat er een skateroute door de hele stad. Dat is ook op regionaal niveau aantrekkelijk. Skaten valt voornamelijk in de smaak bij jongens, maar er liggen ook kansen voor meiden in de stad. “En we beperken ons niet alleen tot jongeren. Ontmoeten in de buitenruimte is voor ons allemaal. Daar komt iedereen samen. De stad wordt steeds voller terwijl er buiten nog voldoende plek is om te bewegen, ontmoeten en sporten in het groen. Dat kan in de tijdelijkheid, maar ik hoop dat er na de realisatie van Entree een deel van overeind blijft staan.”

Camping Club Entree

Als het aan Sandra ligt, komt er op de grasvelden van Entree een buurtcamping als tijdelijke voorziening. “Daar kunnen we een driedaags festival omheen organiseren, met Dixies en foodtrucks en Club Entree als campingkantine. Dat is briljant voor de sociale cohesie.”

De ideeën om de verbinding met elkaar op te zoeken zijn eindeloos. Heb jij een idee? Laat het Sandra weten of kijk voor meer informatie op https://centrum.zoetermeer.nl/

Nieuwsgierig naar Club Entree? We informeren je graag. Stuur een mail naar entree@zoetermeer.nl of kom langs op Boerhaavelaan 33. Kijk voor de openingstijden in de Agenda van Club Entree.