Skip to main content

Architectuurwandeling Rokkeveen Floriadepark-Club Entree

Het Architectuurpunt Zoetermeer organiseert op 28 maart weer een architectuurwandeling. Dit keer rondom de Nelson Mandelabrug, in Rokkeveen Floriade.

Floriadeterrein

De Floriade ontving in 1992 miljoenen bezoekers. Na het evenement werd er een woonwijk gebouwd in dit gebied. Tijdens de wandeling passeren we Rokkeveen West, de Floraplas, woningen met een kuif en de Follies in het Florapark.

Start- en eindpunt

De architectuurwandeling start bij Station Zoetermeer (RandstadRail halte Driemanspolder, uitgang Rokkeveen) en eindigt bij Club Entree. In de gezellige koffiecorner staat een lekker kopje koffie klaar en is er gelegenheid om de gebiedsmaquette Entree en de stadsmaquette in restauratie door Schatbewakers te bekijken. Bij beide maquettes zijn mensen aanwezig om toelichting te geven.

Architectuurwandelingen

Het Architectuurpunt organiseert architectuurwandelingen door de hele stad. Er is veel te vertellen over New Town Zoetermeer. De gids neemt je mee terug in de tijd en laat de stad leven! Je wandelt in groepen van 16 tot 20 deelnemers. Deelname is gratis, aanmelden verplicht. Voor meer informatie en aanmelden: https://bit.ly/Architectuurwandeling.

Datum

28 mrt 2023
Verlopen!

Tijd

09:30 - 12:00

Meer Info

Meer Lezen

Locatie

Rokkeveen Floriadepark
Zoetermeer
Categorie