Skip to main content

Inloopbijeenkomst beweegroute

In Entree maken we een sportieve beweegroute voor iedereen, voor jong & oud en voor mensen met een lichamelijke beperking. De route is naar verwachting begin juli klaar en loopt door Entree, Driemanspolder en Meerzicht. Het start- en eindpunt is bij station Zoetermeer aan de Boerhaavelaan.

Kom naar Club Entree!

We horen natuurlijk graag wat je van de uitgestippelde route vindt. Welke beweegtoestellen zijn belangrijk volgens jou? Missen we nog iets? Ook zijn we nog op zoek naar een leuke, originele naam voor de beweegroute. Daar verbinden we een kleine prijsvraag aan.

Op 21 februari tussen 19.30 en 21.00 uur ben je welkom bij Club Entree, Boerhaavelaan 33. Het is een inloopbijeenkomst dus je kunt komen op een tijdstip dat jou het beste uitkomt. Wel vragen we je om je even aan te melden via een mailtje naar entree@zoetermeer.nl.

Buiten bewegen ‘om de hoek’

Op de beweegroute maak je gebruik van het straatmeubilair in de omgeving en van extra beweegelementen. Zo maken we de route voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk en aantrekkelijk. Je wordt op een laagdrempelige manier uitgedaagd om in beweging te komen, lekker in de buitenlucht. Door de gemarkeerde stoeptegels en bordjes met beweeginstructies op de route te volgen, train je je balans, kracht en uithoudingsvermogen. Het is leuk én goed voor lichaam en geest.

Even een break

Dorstig en moe van alle inspanningen? Tap je water bij één van de Dunea tapkranen op de route of schuif aan bij een schaaktafel voor de nodige denksport. Hier ontmoet je ook andere schaakliefhebbers. Bij het Golden Tulip hotel, lunchroom Bij Foodie, buurtcentrum De Spil en buurtcentrum Het Anker kun je terecht om na afloop of tussendoor een drankje te drinken en/of gebruik te maken van het toilet.

Waarom deze beweegroute?

De beweegroute maakt van de nieuwe stadswijk Entree een fijne woonomgeving, met plek voor ontmoeting en andere buitenactiviteiten. Juist in deze fase, nu de bouw nog moet beginnen, willen we Entree al verbinden met Driemanspolder en Meerzicht. De route komt langs interessante plekken en (groene) randen van deze wijken.

Voor wie is de beweegroute?

De beweegroute wordt inclusief, dus ook voor mensen met een lichamelijke beperking! Je kunt de route, of een deel ervan, in groepsverband doen of alleen. Zoek je meer of juist wat minder fysieke uitdaging, het kan allemaal! Dit is een primeur in Zoetermeer!

Er is ook belangstelling vanuit maatschappelijke organisaties in de stad. Zij willen de beweegroute graag gebruiken voor de mensen waarmee ze werken. Denk aan het maatjesproject van de Sportief Wandelgroep Zoetermeer. Zij werken samen met Stichting Piëzo om mensen uit hun isolement te halen door ze te verbinden aan een vrijwilliger/wandelaar van de wandelgroep.

Wie doen er al mee met de beweegroute?

Vanuit de gemeente zijn we al een tijdje bezig met de voorbereidingen. Nina Timmermans, onze Stadmaker Entree, heeft inmiddels een interessant netwerk opgebouwd. Zo werken we enthousiast samen met de landelijke KWIEK organisatie, Sportief Wandelgroep Zoetermeer, De Toegankelijkheidsraad, Move4Life, Gemiva/De Spil, BuitenBewustBewegen met Ilse, inZet, Middin, ScootZo, JongSeniorenZM, de provincie Zuid-Holland, huisartsen en fysiotherapeuten, Basalt Revalidatie Zoetermeer, Parkour Disciplines, freerunners en skaters, Schaakvereniging Promotie Zoetermeer, de Waterbuurtvereniging en gro-up/Buurtwerk.

Datum

21 feb 2023
Verlopen!

Tijd

19:30 - 21:00

Meer Info

Aanmelden

Locatie

Club Entree
Boerhaavelaan 33, Zoetermeer
Categorie