Skip to main content

Zoetermeerlijn: ankers voor Entree

Tentoonstelling elke vrijdagmiddag en zaterdagmiddag van 14.00 -17.00 uur tot en met 17 december. Of op afspraak via che@oudsoetermeer.nl.
Club Entree, Boerhaavelaan 33, Zoetermeer, – toegang gratis.
Door Historisch Genootschap Oud Soetermeer (HGOS) en Schatbewakers

Kom langs voor de tentoonstelling over de Zoetermeerlijn. Je weet het vast nog wel: de Zoetermeerlijn was tussen 1977 en 2006 het opvallende openbaar vervoersysteem van Zoetermeer. Een unicum in Nederland en de eerste nieuwe spoorlijn na de Tweede Wereldoorlog. Er reden speciale treinen van de NS, de bekende gele Sprinters. Alle wijken van de stad hadden een station, behalve Rokkeveen en Noordhove. Veel stations waren geïntegreerd met een wijkcentrum.

De Zoetermeerlijn werd in 2006 de RandstadRail. Er kwamen nieuwe stations: Voorweg Hoog en de hele aftakking naar Oosterheem (vier stations) en het station Lansingerland-Zoetermeer.

Voor de nieuwe stadswijk Entree leverde de Zoetermeerlijn twee ankerpunten op: Het dubbelstation Zoetermeer Driemanspolder en het station Centrum West. Het dubbelstation wordt flink aangepakt: het wordt een regionaal openbaar vervoer knooppunt. Het station is niet alleen een plek waar je makkelijk in-, uit- en overstapt, maar het wordt ook onderdeel van de stadswijk Entree.

Foto: Randy Pijper

Datum

17 dec 2022
Verlopen!

Tijd

14:00 - 17:00

Meer Info

Meer info

Locatie

Club Entree
Boerhaavelaan 33, Zoetermeer
Categorie