Skip to main content

In maart planten we 25 bomen in de middenberm van de Boerhaavelaan. Wat later komen er ook nieuwe struiken. Dat geeft deze laan een groener gezicht en een prettiger aanblik, ook in de jaren dat er gebouwd gaat worden in Entree.  De bomen zijn dus tijdelijk en worden weer weggehaald als de Boerhaavelaan definitief opnieuw wordt ingericht als weg met een maximum snelheid van 30 km per uur. Dan komen er uiteraard wel weer (nieuwe) bomen terug langs de Boerhaavelaan.

De afgelopen jaren zijn er veel bomen weggehaald langs de Boerhaavelaan. Voornamelijk omdat de bomen ziek waren. Het plan voor nieuwe bomen lag er al langer, maar het blijkt een te groot risico te zijn dat nieuwe bomen zullen beschadigen door (bouw)werkzaamheden. Vandaar de keuze voor een beperkter plan van 25 tijdelijke bomen in de middenberm.

De nieuwe bomen bestaan uit de volgende soorten: 7 Lindes ‘Prestige’, 8 Veldesdoorns Elsrijk en 10 Sierperen Chanticleer. Op dit kaartje kun je zien waar deze soorten komen in de middenberm van de Boerhaavelaan tussen de Van Stolberglaan en het station.

Bekijk de kaart