Skip to main content

Middenin het Entreegebied is ‘Bij Foodie’ gevestigd. Hier kan je terecht voor een heerlijke lunch en een goede kop koffie. Maar ook voor een borrelpakket, een volledig verzorgde high-tea of catering op locatie draait eigenaar Davy Verhoeven zijn hand niet om. Straks, in het nieuwe Entree, staat de lunchroom aan het stationsplein. Met prachtig uitzicht over de fontein.

Vorig jaar maart opende Davy de deuren van de ruimte onderin het Crown Business Center, direct aan het station. Aan klanten geen gebrek, met de bedrijvigheid van het business center en de 5.000 tot 6.000 reizigers in het naastgelegen station. Alleen de timing bleek wat ongelukkig. De coronamaatregelen gooiden roet in het eten. “Veel mensen werken sindsdien thuis en er wordt minder gereisd”, vertelt Davy. “Natuurlijk had ik de start van de lunchroom anders voorgesteld maar ik bekijk het van de positieve kant.”

Met de nieuwe stadswijk in het vooruitzicht heeft Davy er alle vertrouwen in dat Bij Foodie uitbloeit tot een drukbezochte lunchroom. “Tijdens het Entree evenement zag ik bij de maquette dat de stationshal enorm wordt uitgebreid. Ik ben benieuwd hoe dat qua ligging voor ons uitpakt. Zoals ik het nu kan zien, komen wij pal aan het stationsplein te liggen, wat super gaaf is!”

Tijdens de bouw van de nieuwe stadswijk heeft Davy ook al leuke ideeën. “De bouwvakkers die straks aan de slag gaan willen natuurlijk lekker eten en drinken. Als de eerste bouwvakkers er zijn, ga ik ze meteen wat lekkers aanbieden in de keet.” Het idee is dat Davy met een foodtruck de wijk ingaat zodat de bouwers niet steeds naar de locatie van Bij Foodie hoeven te komen.

Vanwege de corona maatregelen richt Davy zich voornamelijk op catering. Davy: “We verzorgen vooral borrel- en high-teapakketten voor thuis.” Veel bedrijven kiezen voor deze variant in plaats van de reguliere personeelsborrels op kantoor. Ook de gemeente Zoetermeer schakelt Davy regelmatig in voor catering. “Zo heb ik de crew-catering tijdens het evenement op 8 oktober verzorgd, denk ik mee over een afscheidscadeau voor vertrekkende collega’s en bezorg ik regelmatig lunchpakketten.”

Ondertussen denkt Davy na over een creatieve manier om de zichtbaarheid van Bij Foodie te vergroten. De route naar de Boerhaavelaan vanaf het station gaat namelijk net langs de lunchroom heen. “Misschien zet ik een grote bakfiets met ons logo op het plein. Mensen moeten weten dat wij er zijn. Voor een lekkere lunch of kop koffie bij ons én voor een drankje en een hapje bij de mensen thuis.”

De komende vijf jaar is onzeker maar dat biedt volgens Davy juist kansen. “Ik kijk goed om me heen en blijf in contact met mensen en bedrijven om ons heen, ook met collega’s in de branche. Nu ben ik de enige lunchroom in de buurt. In de nieuwe stadswijk komen meerdere horecagelegenheden. Ik vind het belangrijk om op goede voet te staan met elkaar, we kunnen elkaar versterken. Ik zie dat als een positieve ontwikkeling.”

Nieuwsgierig naar Club Entree? We informeren je graag. Stuur een mail naar entree@zoetermeer.nl of kom langs op Boerhaavelaan 33. Kijk voor de openingstijden in de Agenda van Club Entree.