In Entree maakt de gemeente Zoetermeer een inclusieve beweegroute. De sportieve route is voor iedereen toegankelijk. Wandelaars, freerunners en mensen met een lichamelijke beperking worden op een laagdrempelige manier uitgedaagd om in beweging te komen. Ongeacht leeftijd en conditie. De route loopt door Entree, Driemanspolder en Meerzicht. Het start- en eindpunt is bij station Zoetermeer aan de Boerhaavelaan.
Primeur in Zoetermeer
Op de route maak je gebruik van het straatmeubilair in de omgeving en extra beweegelementen. Je kunt de route, of een deel ervan, in groepsverband doen of alleen. Door de gemarkeerde stoeptegels en bordjes met beweeginstructies te volgen, train je je balans, kracht en uithoudingsvermogen. Het is leuk én goed voor lichaam en geest.
De route
Er zijn drie kaarten van de conceptroute gemaakt; een overzichtskaart van de complete route en twee kaarten van de uitgelichte routes in Driemanspolder en Meerzicht. Zodra de reacties van de inloopavond zijn verwerkt, wordt het definitieve ontwerp bekend gemaakt. Houd de website en de social posts dus in de gaten! Daar maken we ook de naam van de route bekend.
Inloopbijeenkomst gemist?
Geen punt. Tot 1 maart kun je reageren op de routes én ideeën voor een toepasselijke naam indienen. Stuur je reactie naar: entree@zoetermeer.nl.
Waarom deze beweegroute
Omdat het van de nieuwe stadswijk Entree een fijne woonomgeving maakt, met plek voor ontmoeting en andere buitenactiviteiten. Juist in deze fase, nu de bouw nog moet beginnen, willen we Entree al verbinden met Driemanspolder en Meerzicht. De route komt langs interessante plekken en (groene) randen van deze wijken.
Dorstig en moe van alle inspanningen? Tap je water bij één van de Dunea tapkranen op de route of schuif aan bij een schaaktafel voor de nodige denksport. Hier ontmoet je ook andere schaakliefhebbers. Bij het Golden Tulip hotel, lunchroom Bij Foodie, buurtcentrum De Spil en buurtcentrum Het Anker kun je terecht om na afloop of tussendoor een drankje te drinken en/of gebruik te maken van het toilet.
Meer dan bewegen
Naast de eerder genoemde doelgroepen, is er ook belangstelling vanuit maatschappelijke organisaties in de stad. Zij willen de beweegroute graag gebruiken voor de mensen waarmee ze werken. Denk aan het maatjesproject van de Sportief Wandelgroep Zoetermeer. Zij werken samen met Stichting Piëzo om mensen uit hun isolement te halen door ze te verbinden aan een vrijwilliger/wandelaar van de wandelgroep.
Samenwerkingspartners
Vanuit de gemeente zijn we al een tijdje bezig met de voorbereidingen. Nina Timmermans, onze Stadmaker Entree, heeft inmiddels een interessant netwerk opgebouwd. Zo werken we enthousiast samen met de landelijke KWIEK organisatie, Sportief Wandelgroep Zoetermeer, De Toegankelijkheidsraad, Move4Life, Gemiva/De Spil, BuitenBewustBewegen met Ilse, inZet, Middin, ScootZo, JongSeniorenZM, de provincie Zuid-Holland, huisartsen en fysiotherapeuten, Basalt Revalidatie Zoetermeer, Parkour Disciplines, freerunners en skaters, Schaakvereniging Promotie Zoetermeer, de Waterbuurtvereniging en gro-up/Buurtwerk.