Skip to main content

Probeer het zelf bij Club Entree! Op zaterdagmiddag 26 november staat er een proefmodel van de fietstrap die in het vernieuwde station Zoetermeer komt.

Fietstrap naar fietsenstalling

In de nieuwe stadswijk Entree staan het gebruik van de fiets en het openbaar vervoer centraal. Daarom maken we het reizigers die met de fiets naar het station komen zo makkelijk mogelijk. De stationsomgeving wordt vernieuwd. Er komt een fietstrap waarmee je vanaf het dak van het plintgebouw én vanaf straatniveau in de gloednieuwe, overdekte fietsenstalling kan komen.

De trap wordt op dit moment gebouwd door drie statushouders, onder begeleiding van bouwprofessionals van het Zoetermeerse bedrijf SKN Bouw. De statushouders zijn van Syrische afkomst en willen graag meer ervaring opdoen in de bouw. Ze zijn in bemiddeling bij Werkbedrijf De Binnenbaan en zien het werken aan het proefmodel van de fietstrap als een mooie eerste stap.

Test de trap

Kom op zaterdag 26 november tussen 14.00 en 17.00 uur met je fiets naar Club Entree, Boerhaavelaan 33. Die middag kun je een proefmodel van de fietstrap testen. De gemeente hoort graag je ervaringen. En ben je er toch, bezoek dan ook de Open ateliers én bekijk de Sprintertentoonstelling.