Skip to main content

26 november t/m 17 december

 Iedere zaterdag tussen 14:00 en 17:00

Club Entree

Boerhaavelaan 33, Zoetermeer

Uitnodiging open ateliers

Afval bestaat niet

Wist je dat de spoorlijn in Zoetermeer de vorm van een krakeling heeft? Vandaar de gelijknamige bijnaam voor de Zoetermeerlijn. Tussen 1977 tot 2006 waren de gele Sprinters niet uit het Zoetermeerse straatbeeld weg te denken. De krakeling heeft geen einde, net als de levenscyclus van de spoorlijn. Want na de Sprinter en de RandstadRail, krijgt de spoorlijn nu ook een belangrijke functie in de nieuwe stadswijk Entree. En zo blijven we bouwen aan de geschiedenis van Zoetermeer.

Oude materialen in een nieuw jasje

Maar er zijn nog veel meer oude materialen die geschikt zijn voor een tweede leven. Zo ging een aantal creatieve ondernemers aan de slag met oude stoelbekleding en reisborden van de NS. Het resultaat? Prachtige creaties; van vogelhuisjes tot voederstations voor vogels en van tassen tot sneakers. Of wat dacht je van vloerkleden van oude banden en moderne kunst van gebruikte materialen? Binnenkort zijn er zelfs producten van oude Entreematerialen beschikbaar. De spandoeken van het evenement ‘Entree, maak het mee’ uit 2021 krijgen ook een tweede leven. Want afval bestaat niet!

Kom je langs?

Van 26 november tot en met 17 december organiseert Club Entree open ateliers. Iedere zaterdag tussen 14:00 en 17:00 kun je zien hoe Maria Ibarra van OML Fashion oude materialen verwerkt tot nieuwe producten. Je kunt de originele exemplaren tijdens haar open atelier meteen bestellen. Daarnaast zijn de unieke producten van ‘upcycle’ ondernemers en kunstenaars Marian Dessing, Manon Juliette en Wolfram Quefurth te koop. Mis deze collectors items niet! En als je er toch bent, neem dan gelijk even een kijken bij de Sprintertentoonstelling, georganiseerd door HGOS. Je vindt Club Entree aan de Boerhaavelaan 33.

Koffie en krakelingen

Het worden gezellige middagen met muziek, een hapje en een drankje. Rond 15:30 organiseren we een interactieve quiz. De winnaar krijgt een mooie prijs uit het open atelier.

Kom je op 26 november? Dan kun je meteen het proefmodel van de fietstrap testen bij Club Entree. Die komt in het plintgebouw van het vernieuwde station. Vanaf het dak van het plintgebouw loop je met je fiets aan de hand via een ronde fietstrap naar de nieuwe fietsenstalling. Getest? We zijn benieuwd wat je ervan vindt.

Tot ziens op één van de zaterdagmiddagen in november of december!