Skip to main content

Radiozenders draaiden kortgeleden in maar liefst 30 verschillende landen het nummer ‘You’ll never walk alone’. Een klassieker die in drie minuten de hele wereld verenigde. Een mooi gebaar in deze vreemde tijd. We voelen allemaal de gevolgen van de coronamaatregelen, maar laten we vasthouden aan iets dat we zeker weten: samen komen we hier doorheen.

Ook al staat de wereld op zijn kop door de coronacrisis, wij gaan vol gas dóór. Door met de ontwikkeling van een nieuwe, hoogstedelijke en levendige woonwijk. Door met Entree, dat de komende jaren wordt ontwikkeld op het eigen terrein van acht eigenaren en samen meer dan 60 voetbalvelden groot is.

Supertrots

Doorgaan doen we niet alleen. Supertrots ben ik op het werk van het team Entree samen met de bureaus Marco.BroekmanLOLA landscape architectsAPPM en Fakton en vele anderen. Samen werken we hard aan de milieueffectrapportage, het bestemmingsplan en de uitwerking van o.a. het structuurontwerp en het beeldkwaliteitsplan. Ook werken we, nu voornamelijk vanuit huis, met elkaar verder om de samenwerkingsovereenkomst tussen de acht marktpartijen en de gemeente om te zetten naar anterieure overeenkomsten.

Dus hoofd omhoog en met elkaar doorwerken, want de lat ligt hoog. Met Entree willen we vanaf 2021 in rap tempo woningen bouwen. Woningen die straks circa voor de helft tot de goedkope sector en de middenhuursector behoren. Er is ook genoeg ruimte voor vrije sector woningen. Naast huizen voor starters zullen er ook passende en nieuwe woonvormen voor ouderen te vinden zijn.

Groen en gezond

Waar we het voor doen? Het antwoord bestaat eigenlijk uit één woord: groen. Je woont, werkt, beweegt en ontspant in het groen. Daarmee onderscheidt Entree zich van andere stedelijke gebieden. Het groen wordt zo ingericht dat het een actieve en gezonde leefstijl bevordert. Groene gevels, groene daken en balkons of terrassen met een groene aankleding, zijn goed voor waterberging en om hittestress tegen te gaan. De openbare ruimte krijgt daarmee een speels en groen karakter.

Afsluitend in deze eerste blog, – het begin van een mooie reeks – wil ik herhalen wat ik eerder zei: samen komen we hier doorheenDe precieze impact van deze crisis is nog moeilijk in te schatten, maar de economische neergang die we nu meemaken, lijkt onvermijdelijk. Een belangrijke factor daarbij is tijd. Ik zie het als onze verantwoordelijkheid om in tijden van crisis, anticyclisch te reageren. Natuurlijk heeft crisismanagement nu prioriteit, maar daarná staan wij in de startblokken om samen verder te werken aan een gezonde toekomst. Dus zet de radio maar aan, want vandaag is groen!

Rik Dalmeijer – Programmamanager Entree

Entree wordt ontwikkeld in het gebied aan de A12, de Mandelabrug en weerszijden van de Afrikaweg. Het wordt een levendige stadswijk met een mix van zo’n 4.500 nieuwe woningen. Rik Dalmeijer is namens de gemeente Zoetermeer programmamanager van Entree. Met deze blog doet hij de aftrap van een nieuwe Entree blogserie. Betrokkenen zullen in deze serie hun bijdrage aan Entree delen vanuit steeds hun unieke perspectief. Op de hoogte blijven? Hou de website in de gaten.