Skip to main content
Het wooncomplex aan het Bredewater 24 is officieel geopend. Het voormalige kantoorpand is binnen enkele maanden verbouwd tot een tijdelijk onderkomen voor 65 huurders tussen de 18 en 30 jaar.
De feestelijk opening vond plaats in aanwezigheid van de gebouweigenaar Van Omme & De Groot, exploitant Young Housing B.V., bewoners en wethouders Ronald Weerwag (Wonen) en Jan Iedema (Stedelijke Ontwikkeling). De 65 appartementen van gemiddeld 40 m2 zijn voor maximaal drie jaar beschikbaar. “We zijn trots op dit project en de samenwerking met de opdrachtgever,” vertelt Maickel van den Burg, oprichter Young Housing B.V.. “Onze drijfveer is om iedereen die op zoek is naar tijdelijke woonruimte, snel te kunnen bedienen.”

Twee vliegen in een klap

Er is in Zoetermeer een groot tekort aan woningen. Daardoor moeten onder andere jongeren die woonruimte zoeken lang wachten. Tegelijkertijd zijn er leegstaande kantoorruimtes die beschikbaar en geschikt zijn om veranderd te worden in tijdelijke huurwoningen. “In korte tijd van leegstand naar gezellige woonomgeving.” Wethouder Ronald Weerwag is onder de indruk. “Hiermee sla je twee vliegen in een klap. De eigenaar geeft invulling aan de leegstand en woningzoekenden beschikken, in ieder geval tijdelijk, over woonruimte.”

Tijdelijke woonruimte biedt uitkomst

Het gebouw staat in de toekomstige nieuwe woonwijk Entree. “In de toekomst komen hier een paar duizend nieuwe woningen, maar daar gaat tijd overheen. Voordat het zover is, bieden projecten zoals deze uitkomst,” vult wethouder Jan Iedema aan. “Het is een mooie kans om in de tussentijd wat te doen voor deze jongeren, en om alvast levendigheid te creëren in dit gebied.” Bewoner Maarten Hora bevestigt dit. “Door omstandigheden zocht ik per direct naar betaalbare woonruimte. Ik ben blij dat ik hier kan wonen, al is het tijdelijk. Vanuit deze situatie heb ik tijd om verder te zoeken naar een permanente woonplek.”