Skip to main content

Vanaf donderdag 26 januari 19.00 uur is de Nelson Mandelabrug weer open. Dit betekent dat fietsers en voetgangers weer gebruik kunnen maken van de brug en dat de NS treinen weer stoppen op station Zoetermeer. Vanaf vrijdag stopt ook de RandstadRail weer bij de halte Driemanspolder en rijden er geen pendelbussen meer. Nog niet alle werkzaamheden zijn voltooid, waardoor de Zuidweg deels blijft afgesloten en de bushaltes langs de A12 en bij de Zuidweg nog niet gebruikt kunnen worden.

De Nelson Mandelabrug bij Zoetermeer is sinds 2 december vanwege de veiligheid gesloten. “De brugdelen boven het NS-spoor en de Zuidweg zijn voorzien van zware ondersteuning en het brugdeel boven de A12 is vervangen door een noodbrug. Daarmee kunnen we de Nelson Mandelabrug nu weer veilig openstellen.” laat wethouder Marijke van der Meer (Openbare Ruimte) weten.

Vervolg van de werkzaamheden

De werkzaamheden richten zich nu op het opruimen van de werkterreinen. Ook wordt de Zuidweg aan de noordzijde nog omgelegd en het fietspad Nootdorpsepad weer bruikbaar gemaakt. In de loop van februari wordt alles afgerond. Tot die tijd blijven de bushaltes langs de A12 en de Zuidweg buiten gebruik en is de Zuidweg (deels) afgesloten. De actuele wegafsluitingen zijn met borden aangegeven en te lezen op de website van de gemeente.

Structureel herstel

Naast het veiligstellen van de brug wordt ook gewerkt aan een plan voor structureel herstel. De liggers van het vervangen brugdeel worden om die reden niet uit elkaar gehaald en vervoerd, maar blijven in afwachting van het herstelplan op het werkterrein naast de A12 liggen.