32-36 uur per week

Schaal: schaal 12

Salaris (max) €6.470,-

Dit is de rol

Zoetermeer is met ca. 127.000 inwoners en 50.000 arbeidsplaatsen een levendige stad in de Randstad. Een jonge stad ook waar het heel prettig wonen, werken en recreëren is. En een stad waarin volop wordt geïnvesteerd. In de komende jaren zal de visie Binnenstad 2040 verder worden uitgevoerd en gaan we woningen, voorzieningen en een nieuw openbaar gebied in de Binnenstad realiseren. Hierdoor zorgen we voor een levendige, bruisende Binnenstad waar de 10 miljoen bezoekers per jaar nog prettiger kunnen winkelen, wonen, werken en verblijven. Samen met de ontwikkeling van de nieuwe stadswijk De Entree heb je gelijk twee grote binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen te pakken waar op het vlak van verkeer boeiende uitdagingen liggen.

Voor jou ligt dan ook een grote taak op het ontwikkelen van beleid en adviseren op het terrein van verkeer en vervoer. Jij bent de kartrekker van het thema duurzame mobiliteit in De Entree waarbij een grote opgave ligt rond het OV-knooppunt en het realiseren van de verbinding met de binnenstad. Daarnaast ben je de trekker voor een mobiliteitsvisie voor de Binnenstad. Je kijkt niet alleen naar wat er nodig is voor de programma’s Entree en Binnenstad, maar denkt mee over de gevolgen op stadsniveau. Je verricht onderzoek, volgt en evalueert ontwikkelingen. Vervolgens vertaal je deze in voorstellen en notities en adviseert het management en het bestuur. Je maakt verkeerskundige plannen en stuurt zo nodig binnen de vakafdeling verschillende expertises aan om beleid zo goed mogelijk tot uitvoering te brengen. Verder ben je verantwoordelijk voor het organiseren van inspraak- en informatiebijeenkomsten en adviseer je over de toekenning van subsidieaanvragen. Tot slot, ben je de afgevaardigde van team verkeer in interne en externe overlegorganen/commissies, zoals de Verkeerscommissie en ben je actief onderdeel van verschillende aangesloten projectteams.

Dit zijn wij

Jouw plek is bij de afdeling Stedelijke Ontwikkeling, specifiek Stedelijk Beleid. Samen met je collega’s van team Verkeer zorg je voor een belangrijke bijdrage aan de fysieke ontwikkeling van de stad. Dit alles in een informele werksfeer die gekenmerkt wordt door een gezamenlijke passie voor het werken aan de toekomst van Zoetermeer. Uiteraard is er ook nauwe samenwerking met andere teams binnen de afdeling en daarbuiten.

Solliciteren

Dit ben jij

Jij vindt het belangrijk om betekenisvol werk te doen en je visie op duurzame mobiliteit terug te zien in de plannen. In dit geval betekent dit invloed hebben op een prettige en vooral goed bereikbare omgeving van de Zoetermeerse inwoners, bezoekers en organisaties. Jij bent een strategisch denker en denkt op hoog abstractieniveau mee over wat er nodig is voor de stad Zoetermeer nu en in de toekomst. Jij bent iemand die inhoudelijke expertise meebrengt, een praktische inslag heeft en beslissingen durft te nemen. Jij weet het thema duurzame mobiliteit integraal te verwerken en concreet te vertalen naar de openbare ruimte en de private bouwplanontwikkelingen (faciliterend/toetsend richting de ontwikkelende partijen). Dit doe je met enthousiasme en overtuiging. Je zorgt voor heldere communicatie en effectieve afstemming gericht op de gewenste resultaten. Je bent je bewust van het politieke speelveld waarin je opereert en weet het bestuur goed mee te nemen en te adviseren.

Dit neem je mee:

  • Aantoonbaar hbo/wo werk- en denkniveau
  • Meerjarige werkervaring met ontwikkelen van beleid op het gebied van verkeer en vervoer, bij voorkeur bij een gemeente
  • Aantoonbare werkervaring met het opstellen van verkeerskundige plannen
  • Ervaring met het organiseren van inspraak- en informatiebijeenkomsten
Solliciteren

Dit bieden wij

  • naast een uitdagende baan waar jij echt het verschil kan maken bieden wij je veel mogelijkheden tot het volgen van trainingen en opleidingen.
  • van max. €6.470 bruto per maand bij een fulltime werkweek van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring.
  • 17,05% individueel keuzebudget dat je naar eigen inzicht kunt besteden (denk aan extra verlof) of volledig laat uitkeren.
  • een contract voor 32 – 36 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.
  • als een ABP-pensioen, een reiskostentegemoetkoming, een thuiswerkvergoeding en -voorzieningen, vakantiedagen, en verlofregelingen passend bij levensgebeurtenissen.
  • om je werk en werktijden in te delen op een manier die bij jou past

Enthousiast?

Solliciteer dan via de sollicitatie-knop voor de sluitingsdatum van 23 mei. De gesprekken worden in overleg gepland. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid altijd voorrang op externe kandidaten. Een selectieassessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Generiek functiegebouw / CAO

Wij maken gebruik van een generiek functiegebouw. Deze functie is toebedeeld aan het generieke profiel: Adviseur E (Schaal 12). Klik hier voor de CAO gemeenten.

Solliciteren
Ik heb interesse, maar ik heb een vraag over de procedure

Madeleine Regenspurg

079 - 3469356
vacatures@zoetermeer.nl

Ik heb interesse, maar ik heb een vraag over de inhoud

Ton Looman

079 - 3468786
a.c.looman@zoetermeer.nl

Je kunt solliciteren tot en met 23-05-2023

Over de afdeling

Het Projectenbureau voert alle projecten uit voor het fysieke domein en vanaf eind 2021 voor de hele gemeente, vanuit een dienstverlenend karakter. Door de implementatie van de Zoetermeerse werkwijze voor Projectmatig Werken vanuit het Projectenbureau wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het vergroten van de realisatiekracht binnen de gemeente en aan een nieuwe manier van werken. Daarbij gaat het om het ontwikkelen van vaardigheden als gerichte daadkracht, zelfbewust en open contact en in verbinding vernieuwen. Hoogwaardig projectmanagent, een eenduidige werkwijze voor de hele organisatie met een duidelijke, zakelijke en professionele rolverdeling en gelijke verwachtingen, dragen hieraan bij.

Zoetermeer is een toekomstgerichte stad

Iedereen die bij de gemeente werkt, bouwt direct of indirect en uit volle overtuiging mee aan Zoetermeer. Door heldere keuzes te maken, verbindingen te leggen en uit te gaan van ieders eigen kracht zien we de stad mooier en beter worden. We zijn trots op het resultaat van vandaag en bouwen aan de resultaten van morgen.

Samen, open, flexibel en lerend creëren we oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Groot en klein, voor de stad en de mensen, voor nu en de toekomst. We zien mogelijkheden, benutten kansen en maken ruimte voor ideeën en initiatief. Met hart voor de stad samen bouwen aan het Zoetermeer van vandaag én morgen. Dat is de missie waar wij voor gaan!

Ontdek Zoetermeer op een andere manier: Zoetermeer is de plek.

Meer over ons