32-36 uur per week

Schaal: schaal 12

Salaris (max) €6103,-

Dit is de rol

Zoetermeer is in 60 jaar tijd gegroeid van een hecht dorp met een paar duizend inwoners naar een stad van meer dan 125.000 inwoners. Een stad waarin de voordelen van het stadse leven zijn gecombineerd met de voordelen van buiten wonen. Een stad die nog lang niet uitontwikkeld is. We staan voor een organische groei naar een stad die een nieuwe balans vindt in kwaliteit, woonaantrekkelijkheid en sociaaleconomische kracht.

Als projectmanager ‘Entree Zoetermeer’ houd jij je bezig met dé gebiedsontwikkeling in Zoetermeer voor de komende jaren. Dit project omslaat het gebied tussen het centraal station Zoetermeer en de binnenstad, dat moet uitgroeien tot een kwalitatief hoogwaardig verblijfsgebied met woningen en voorzieningen. Het overzien van de ontwikkeling naar aantrekkelijk verblijfsgebied: dat is de uitdaging voor jou. Hierbij kijk je over de grenzen van het project heen, door zowel binnen als buiten de gemeentelijke organisatie de juiste mensen te verzamelen, belangen af te wegen en de grotere ambities van de stad leidend te laten zijn. Je werkt hierin nauw samen met de gebiedsmanager van de Entree.

Als vertegenwoordiger van de gemeente naar externe stakeholders ben je je daarbij bewust van maatschappelijke ontwikkelingen, de veranderende rol van de lokale overheid en de verwachtingen van inwoners, ondernemers en instellingen. Aangestuurd door een manager die je vrijheid en vertrouwen geeft, bouw je samen met je collega’s mee aan de verdere ontwikkeling van Zoetermeer.

Dit zijn wij

Bij het projectenbureau van de gemeente Zoetermeer werken ongeveer 70 collega’s aan verschillende projecten in de organisatie. Denk aan projecten binnen grote gebiedsontwikkelingen, vastgoed- en verduurzamingsprojecten, projecten op het gebied van bedrijfsvoering, in het sociaal domein of bijvoorbeeld het implementeren van nieuwe wetgeving. Het projectenbureau richt zich op het professionaliseren van projectmanagement als vak. We verwachten van al onze mensen dat zij een actieve bijdrage leveren aan de professionaliseringslag. Hiervoor investeren wij graag in de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers.

Solliciteren

Dit ben jij

Dankzij jouw senioriteit, uitstekende sociale vaardigheden en open houding kun je prima omgaan met uiteenlopende partijen. Denk aan bestuurders, collega’s, inwoners, ondernemers en instellingen. Je bent een kei in het opbouwen en onderhouden van een goed netwerk, zowel intern als extern. Je schakelt makkelijk van het ene onderwerp naar het andere en denkt graag mee hoe Zoetermeer zich verder kan ontwikkelen en de kwaliteit van de leefomgeving kan verbeteren. Gemeente Zoetermeer hecht veel waarde aan het in samenspraak met inwoners en ondernemers ontwikkelen en realiseren van projecten in de stad. Je bent je bewust van de verschillende belangen en verhoudingen en met jouw goede mondelinge vaardigheden en heldere schrijfstijl raak jij de juiste toon. Je stuurt op hoofdlijnen en houdt de processen goed in de gaten. Je bent enthousiast en je blijft vasthoudend positief, ook als het soms even tegenzit. Je hebt een verbindende persoonlijkheid en kunt goed omgaan met bestuurlijke en politieke verhoudingen. Je durft daarbij, als dat nodig is, de discussie aan te gaan. Je vindt het echt leuk om mee te bouwen aan de verdere professionalisering van het team en het projectmatig werken.

Dit neem je mee:

 • Afgeronde wo-opleiding
 • Meerjarige ervaring als projectmanager van omvangrijke en complexe projecten in het fysieke domein
 • Affiniteit met stedelijke gebiedsontwikkeling en sociaaleconomische projecten
 • Ruime ervaring met het betrekken van belanghebbenden bij de ontwikkeling van gemeentelijk beleid (samenspraaktrajecten)
Solliciteren

Dit bieden wij

 • Een salaris van maximaal €6.103,- bruto per maand bij een fulltime werkweek van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring
 • Naast je salaris ontvang je 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) dat je naar eigen inzicht kunt besteden (denk aan extra verlof) of volledig uit laten keren. Het IKB bestaat uit: 8% Vakantietoelage, 6,75% Eindejaarsuitkering, 1,5%
 • Levensloopbijdrage en 0,8% bovenwettelijke verlofuren (14,40 uur) Dit komt neer op een maximaal bruto maandsalaris van €7.143,- (per jaar €85.722,-) o.b.v. een 36-urige werkweek
 • Een jaarcontract voor 32-36 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren
 • Prima arbeidsvoorwaarden, zoals een ABP-pensioen, een reiskostentegemoetkoming, een thuiswerkvergoeding en -voorzieningen, vakantiedagen en verlofregelingen passend bij levensgebeurtenissen
 • Flexibiliteit om je werk en werktijden in te delen op een manier die bij jou past
 • Een moderne kantooromgeving midden in het stadscentrum van Zoetermeer met faciliteiten als een kolfkamer en gebedsruimte
 • Veel mogelijkheden tot het volgen van trainingen en opleidingen

Enthousiast?

Solliciteer via de sollicitatie-knop voor de sluitingsdatum van 23 november. De gesprekken worden in overleg gepland. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid altijd voorrang op externe kandidaten. Een selectieassessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Solliciteren
Profielen

Competentieprofiel
Klik hier voor het competentieprofiel.

 

Functieprofiel
De gemeente Zoetermeer werkt met generieke functiebeschrijvingen. Klik hier voor het profiel van de generieke functie.

Ik heb interesse, maar ik heb een vraag over…

Madeleine Regenspurg

...de procedure

079 - 3469356
vacatures@zoetermeer.nl

Mirjam van den Broek

...de inhoud

079-3468799
m.van.den.broek@zoetermeer.nl

Je kunt solliciteren tot en met 23-11-2022

Over de afdeling

Het Projectenbureau voert alle projecten uit voor het fysieke domein en vanaf eind 2021 voor de hele gemeente, vanuit een dienstverlenend karakter. Door de implementatie van de Zoetermeerse werkwijze voor Projectmatig Werken vanuit het Projectenbureau wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het vergroten van de realisatiekracht binnen de gemeente en aan een nieuwe manier van werken. Daarbij gaat het om het ontwikkelen van vaardigheden als gerichte daadkracht, zelfbewust en open contact en in verbinding vernieuwen. Hoogwaardig projectmanagent, een eenduidige werkwijze voor de hele organisatie met een duidelijke, zakelijke en professionele rolverdeling en gelijke verwachtingen, dragen hieraan bij.

Zoetermeer is een toekomstgerichte stad

Iedereen die bij de gemeente werkt, bouwt direct of indirect en uit volle overtuiging mee aan Zoetermeer. Door heldere keuzes te maken, verbindingen te leggen en uit te gaan van ieders eigen kracht zien we de stad mooier en beter worden. We zijn trots op het resultaat van vandaag en bouwen aan de resultaten van morgen.

Samen, open, flexibel en lerend creëren we oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Groot en klein, voor de stad en de mensen, voor nu en de toekomst. We zien mogelijkheden, benutten kansen en maken ruimte voor ideeën en initiatief. Met hart voor de stad samen bouwen aan het Zoetermeer van vandaag én morgen. Dat is de missie waar wij voor gaan!

Ontdek Zoetermeer op een andere manier: Zoetermeer is de plek.

Meer over ons