Entree,
hier
begint
Zoetermeer.

Welkom in de toekomst van Zoetermeer! In de nieuwe stadswijk Entree woont, werkt, beweegt en ontspant u in het groen. U vindt er een aantrekkelijke mix van hoogwaardige, betaalbare woningen met stedelijke allure. Een vernieuwende wijk waar duurzaamheid en een actieve leefstijl het groene straatbeeld bepalen. Waar fietsers en wandelaars voorrang krijgen en deelmobiliteit de norm is. Een unieke wijk die uitnodigt om te bewegen en te ontmoeten. En dat alles midden in de Randstad.

Meer lezen

Downloads

Regelmatig publiceren wij documenten over de ontwikkeling van Entree die voor u interessant kunnen zijn. Hieronder vindt u algemene stukken, documenten waaraan u wellicht heeft meegewerkt en andere documenten die gaan over participatie. Voor juridische stukken verwijzen we u graag naar de website van Gemeente Zoetermeer.

Masterplan Entree
Inspiratieboek Entree
Ambitiefolder Entree
Woningmarktonderzoek Entree
Stationsvisie Entree
Structuurontwerp Openbare Ruimte

Veelgestelde vragen

Bent u nieuwsgierig naar Entree en wilt u graag meer weten over deze unieke woonwijk? Bekijk hier de veelgestelde vragen. Zit uw vraag er niet bij? Dan beantwoorden wij uw vraag graag via ons contactformulier.

Wanneer worden de eerste huizen gebouwd?

Naar verwachting start de bouw van de eerste woningen in Entree in de herfst van 2021. Houd de agenda in de gaten voor de meest actuele informatie. Uiteraard houden wij u ook via de nieuwsbrief op de hoogte.

Hoe kan ik mij inschrijven voor een woning?

Naar verwachting start de bouw van de eerste woningen in Entree in 2021. Via de website en de nieuwsbrief houden wij u op de hoogte waar deze woningen worden gerealiseerd en hoe u zich kunt inschrijven voor een woning.

Hoe kan ik bedrijfsruimte huren in Entree?

Naar verwachting start de bouw van de eerste woningen in Entree in 2021. Via de website en de nieuwsbrief houden wij u op de hoogte of daar ook bedrijfsruimte wordt gerealiseerd.

Waar vind ik meer informatie over bestuurlijke besluitvorming?

Op de website van de gemeente Zoetermeer vindt u alle informatie over bestuurlijke besluitvorming en participatie.

Facts & Figures

  • Entree bestaat uit een aantrekkelijke mix van ongeveer 4.500 hoogwaardige woningen.
  • Het terrein van Entree is maar liefst 60 voetbalvelden groot.
  • De nieuwe wijk verbindt de binnenstad met Station Zoetermeer aan de A12 (Mandelabrug).
  • Vanuit Entree zijn allerlei voorzieningen goed bereikbaar, zowel per fiets, lopend als met het openbaar vervoer en deelmobiliteit.
  • De nieuwe stadswijk stimuleert het gebruik van deelmobiliteit door de inzet van mobiliteitshubs.
  • De Afrikaweg wordt een stadsstraat waar maximaal 50 km per uur wordt gereden.
  • Entree wordt klimaatbestendig ingericht met groene gevels en daken, die een speels en groen karakter geven aan de wijk.

Entree, hier begint Zoetermeer